Til fest                 Retur   


Til min første rigtig store fest

Jeg elsker at komme til fest.

Min første var, da min moster skulle giftes. Hun syntes at vi var store nok til at komme med.  Det glemmer jeg hende aldrig hende for. 

Festen blev holdt i min bedstefars værksted, der var ryddet til lejligheden. Jeg syntes der var rigtig mange mennesker med. De fleste var i lange kjoler og mændene i kjole og hvidt. Jeg havde en ny skjorte og flot butterfly på.

Med dame til bords.
Vi sad seks børn nede i den ene ende af de tre langborde og jeg havde rigtig dame til bords. Min søde kusine Helene Skram. Overfor sad en brudepige Kirsten Munk, hendes bror Kell, som var brudesvend. De var begge mine klassekammerater.

Vi fik lov til at være oppe helt til brudeparret var kørt. Og det gjorde de pludselig! Der kom en vognmand, Vagn Johansen (ham der startede Ringbilen) med sin store amerikanske dollargrin af en taxa og så styrtede min moster og min nye onkel ud i bilen og forsvandt. Min mor havde nogle risposer vi skulle kaste med, men det nåede jeg aldrig. Det var hemmeligt, hvor de skulle hen.

Bryllups løjer.
Senere fik jeg at vide, at de kun kørte op til præstegården ved siden af kirken. Der havde min onkel nok parkeret, da han skulle skulle vies. Det havde min far og andre onkler regnet ud, så de havde klodset bilen op så han ikke lige kunne køre med det samme. Derfor var de kørt efter for at få at få sig et billigt grin. 

Hjemme i deres soveværelse havde min mormor lagt noget frugt og sligt, mens min bedstefar i hemmelighed havde lagt nogle tegnstifter under lagenet.
Det fortæller lidt om deres sind.


På vej ud af kirken er det forrest mig og min bror Finn. Min far er i midten med min mor til højre med armen på min bror.

Retur